✿ New Entry ✿

11 March 2013

Drama Jodoh Astro Ria


drama, jodoh, astro ria, dazrin kamaludin, scha alyahya, saluran 104, tonton online, preview, sinopsis

Korang tengok tak cerita ni? ╰( ^ ㅂ ^)╯

Sekarang ni, nieza layan cerita ni pulak. Cerita lain macam Rindu Bertamu Di Abu Dhabi dan Sehangat Asmara, nieza tak berapa sangat nak layan. Ntah, tak boleh nak feeling dengan cerita tu. Huhu.¯\(º_o)/¯

Memula tengok promo cerita ni macam ntah pape je kan. Tapi ada sekali tertengok, hambik kaw, terus melekat. Terus search cari link nak tengok online. Hahaha.

Cerita ni actually kelakar. Memula nieza tak berapa suka si Dazrin tu, yela dia kan jadi pak jahat dalam cerita Adam & Hawa. Hehehe. Terbawa-bawa kan. Tapi dalam cerita ni, not bad jugak lakonan dia. Takde la macam kaku sangat.

Jom baca sinopsis cerita ni. (=^ェ^=)

drama, jodoh, astro ria, dazrin kamaludin, scha alyahya, saluran 104, tonton online, preview, sinopsis
Jodoh megisahkan seorang jejaka bujang bernama Azlan yang kacak tekad ingin mencari cinta melalui sebuah program mencari cinta dan jodoh yang diberi nama 'Jodoh'. Azlan telah memberanikan diri dengan menyertai program tersebut demi mencapai hasrat beliau mencari jodoh yang bersesuaian dengan dirinya.

Di dalam program tersebut, Azlan dikehendaki untuk memilih seorang teman wanita daripada 10 orang peserta wanita sebagai calon jodohnya di mana mereka harus melalui proses penyingkiran setiap minggu.

Ketika berada di program tersebut, Azlan sangat terpikat dengan seorang wanita bernama Katya, akan tetapi disebabkan undian oleh para penonton dan peminat, Olly menjadi pilihan yang sesuai buat Azlan berbanding dengan Katya.

Oleh yang demikian, Azlan dipaksa oleh pihak produksi program untuk tidak menyingkirkan Olly dari program Jodoh dan ini menyebabkan kedua-dua mereka terjebak dalam situasi yang sangat lucu kerana mereka berdua tidak menyukai antara satu sama lain.

Apakah yang akan berlaku kepada mereka berdua ketika sesi program Jodoh dijalankan? Bagaimana Olly boleh menyertai program Jodoh dan apakah tujuan Olly menyertai program Jodoh?

Amacam? Best kan. Jom tengok malam ni. Drama ni akan ke udara setiap hari Isnin, pukul 9 malam. (◡ ‿ ◡ ✿)

Pada yang terlepas or tak dapat tengok drama ni, korang boleh tengok kat sini.

 Nak tengok Doodle Nieza versi baru? ╰( ^ ㅂ ^)╯
Blog khas?

~ bye♥ ʕ •ᴥ•ʔ




24 comments:

deno said...

baru tengok sekali citer jodoh ni... suke la dgn scha! hehe

Nurul Aini said...

Wahh..best ni.

Nick Nashram said...

rumah sewa saya takde astro..belum dimasukkan :)

heirizalieyana said...

jom join GA
http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/give-away-ga-birthday-akiff-ke-2-tahun.html

luqman zakaria said...

luqman pon layan citer nih...sbb ade scha..hehe

combi said...

tgk jgk citer nie..olly comei aje..hahaha

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

drama ke ingat movie hoho

^^eKaTiKaH^^ said...

kite takde astro.. tak dapat tengok :(

Ecah Ecot said...

best!tp balik kg jek blh tgok..kt umah sndiri xde astro..haha

Isabel Diaz said...

Macam best jer tapi tak de astro nak tengok tu suma =]

Amanina said...

Salam.. bru 1st singgah sini :)

miss berapa episode dh.. scha dgn dazrin nmpk serasi je..

FarhanahAdzlan said...

saya mcam nak tengok citer ni tapi takut tak best hahaha minggu depan laa start tengok kat tv :)

sHikiN niZam said...

mmg layan criter ni dari mula..not bad la..klakar..xheavy sgt criter ni..santai jer...

Sally Samsaiman said...

HAHAHA...ibu siap gaduh dgn abg sally berebut tv nk tgk cite ni :P

NoEn said...

baru tengok 2-3 episod..not bad la tapi xsuka la perempuan2 gediks yang gilakan si azlan tu...lakonan scha memang mantap..suka

shark said...

kadang2 layan jugak..:)

Haryati Faizal said...

suke tgk citer ni...mesti nanti diaorang bercinta...

IntaNBerliaN said...

ada gak tgk promo cam best cam kelakar.. hihi

ArELeEz said...

xtgk sgt. tgk sipi2 je. tp, tau la ape konfliknye kn.. klu ade scha al yahya, citer tu musti cam nakal2 comel. he3..

Nora Karim said...

pernah tgk satu episod je...

Fiza Rahman said...

Tak der asttro...huhuhu...

QasehnyaRania said...

tak tgk.sbb tak da astro

Cheq Kaq said...

mamat rebonding!ensem lak rambut dia cmni kan

Mar Haini Abdul Rahim said...

haha sama laa dgn sy kak ! mule2 tgk iklan cm ek eleh cte ape ni, cm merepek je. tp ade skali tu ter-tengok. terusssss tnggu tetiap minggu haha.. aah olly tu kelakar,.. :D

♥ Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ © 2014 | Best view with Google Chrome ♥